kawan-kawan yang hebat

Friday, April 8, 2011

:::aku bukan benci petai:::

sumpah aku x benci petai.durian.
walaupun aku x makan dua bnda ni tapi aku x kan halang org seblah umah,org kg ,classmate or sesape je nak makan.

makan je la kalau dah teringin nak makan.

aku x kisah kalau member ajak pi teman dia makan durian ..

tp ampun aku hanya leh teman je la,teman abis kan durian tu x boleh =).

aku x kata bau durian busuk.bau durian lagi wangi dari bau tahi gajah.

Cuma aku x leh makan durian sbb bila makan durian badan aku akan kepanasan n otak aku akan berputar2 dgn tahap kecomelan gila2..

pernah masa program anak angkat 3 mggu yg lepas,aku yg mmg x pernah makan petai sejak dari lahir..

tetiber kat umah mak angkat, nafsu aku terhadap petai tu berada paras tertinggi.

Dalam hati mmg berbelah bagi la,nak cuba ke x nak...

kebetulan mak angkat wat sambal petai time tu utk lunch...

aku pandang kiri tgk partner seblah dah tibai mcm best gila babun je petai tu,

aku pun amik la seketul 2..dah mula masuk rongga tengkuk tu mmg best a!

aku amik lagi n amik lagi n amik lagi....

sedar2 dah nak abis lauk sambal petai,

ptg tu aku berlagak siap call mak aku lg nak bgtaw aku makan petai...tp bila malam hampeh! resdung tahap gaban berlaku....umah mak angkat bising dengan bunyik aku bersin kalah bunyik meriam buluh..

segala aktiviti malam tu aku x dapat join gara2 petai punya pasal....

tp aku x salahkan mak angkat aku.

Dia punya sambal petai mmg power,

aku yg x makan petai leh pi makan n akibatnya jadi la mcm badut yg berhidung merah.

sampai sekarang ,bila jumpa petai aku akan lari....

aku x nak tergoda lagi.

Aku sayang hidung aku.

Tapi td,aku mmg bertuah dapat hidu sekali lagi bau petai...

tgh tdo pun leh terjaga dalam bas.

nak lari pun mmg xleh,penumpang penuh.kalau lari mmg konfirm la driver bas tendang aku laju2..

yg aku x paham nya kenapa la penumpang yg hebat itu boleh pi tapau nasi+lauk apa ntah + sambal petai makan dalam bas....

dia ingat duk dalam bas berkelah ke apa...

adeish...

dgn aircondnya,semerbak bau....

aku tgk penumpang seat sebelah tu duk kerling2 tapi dia leh wat selamba badak truskan makan......

mmg hebat a tahap keyakinan diri beliau..

aku pun dah mula pening nasib baik ada coklat cadbury,

rasa nak sumbat je plastik coklat cadbury dalam hidung nih x nak kasi masuk bau petai...

kalau aku buat mcm tu mmg sah aku meroyan tahap tertinggi la.

just pesanan aku,kalau naik bas yg perjalanannya mengambil masa yg agak lama,tolong n tolong la jangan bawak mknn yg berbau....nak makan coklat ke,ayam kfc ke,burger ke ok la jgak...ni bawak naik sambal petai.Nasib baik bukan durian.kesian penumpang2 yg lain...=)

4 12 lepak di sini:

cik ayin said...

adoi..2,2 ni sedap..urmm..rugi2..hee

..miss hana.. said...

tu la pasal cik ayin...mmg sedap tp miss hana x leh makan sbb resdung =)

muhamad hanif said...

hooho..tak makn durian eh..makan je duri tu..boleh jugak.ahah

..miss hana.. said...

hanif o0 hanif...jom kita try sesama makan duri nak?kehkeh.....