kawan-kawan yang hebat

Monday, May 16, 2011

:::warna warni hidup :::



Tengah2 goreng ayam,mood nak hupdate blog datang…ketuk2 kuali laju2,bukak api dapur kuat2,lambung2 ayam sikit nak kasi nampak macam chef one tgh masak…tetiber ada call…ingatkan Mr.Bf call rupanya pakcik jual air batu .Tanya nak air batu ke tak nak.Potong stim betul,lantas aku menjawab,x nak air batu..nak air solat hajat…ada??Terkesima sebentar pakcik itu.

Aktiviti di masa cuti aku adalah pi kedai ibu,lepak2…goyang2 kan perot..tengok gelagat manusia yang pelbagai.Ada yang datang makan sorang2 je.Ada yang makan berdua, bertiga, berempat, berenam, bertujuh dan beramai2.Kenapa erk kalau datang couple,si pompuan tu takkan makan abis…konfius aku.Bukan sorg dua,tapi hampir 47.9 % la pasangan couple yg datang mesti gurlz x kan makan abis.Control ayu erk….ecececece…so sweet!

kalau makan ngan Mr.Bf mmg confirm aku kena beleter kalau makan x abis.So sebelom makan tu aku akan alihkan separuh makanan masuk dalam pinggan dia dan tinggal separuh dalam pinggan aku.Pastu aku akan makan sampai abis…hoi,x baik taw makan tak abis!nanti nasik tu nangis..kasik kat org sebelah takper..ekekeke….

kekadang bila tgk pekerja kat kedai ibu tengah sibuk,aku pi la amik order a.k.a jadi pelayan sebentar…tugas ni la yang paling aku tak suka,mencik,berbulu ,rimas dan berbagai.

ada jugak la sesetengah pelanggan yang terikut2 perangai usop wilcha :

Aku : Nak minum apa..

Pelanggan : air apa ada kat sini?

Aku : Macam2 air ada…x kan nak sebut sume.

Pelanggan : lol sebut la…

Aku : tea,Nescafe,oren,sirap limau …bla bla bla bla …..

Pelanggan : oke2….kasi air special…….air suam 1….gelas besor yer.

Aku : celala betul….(hati dah sumpah seranah…siap ko,aku antar air pakai kaki nanti… padan muka)

Actually x kisah sangat pun kalau dia nak order air suam je tapi jangan la banyak tanya lak..setiap titisan air liur yang terpercik keluar dari mulut ini sangat berharga taw….

Walaupun pelanggan tadi dah kenakan aku,aku masih antar air suam kat dia bukannya antar asid.Dan masih antar menggunakan tangan walaupun kaki terasa agak ringan.Dan yang paling penting senyuman masih mekar di bibir walaupun rongga kerongkong dah bergetar terkumat kamit nak semburkan mentera semerah padi.

Sabor je la!Hidup ini begitu indah.

8 12 lepak di sini:

tikin said...

hehehe..cian nye kt miss hana kne cmtu..keh3..xpe2,,kalO ad customer bt cmtu lg,miss hana bgtaw sy..nanti sy sepak laju2..:p
juz kidding..heheehe

..miss hana.. said...

hehehehe...
betul ni tikin??
nanti miss hana bagitaw tikin tolong sepak diorang dengan kelajuan yang maksima taw...
=)

m!3yr4h_LolLy said...

jenuh nak melayan lau dapat customer camto. aish.. hihi

SayaBaik said...

haha kelakar. Akak betul2 bagi air panas ke kat dia? ngeh3

..miss hana.. said...

mieyrah :tau takper...ekekeke...

saya baik : mestila akak kasi air suam...tapi kalau skali lagi dia buat mcm tu mmg akak kasi air celup kaki la kat dia...haha =P

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

mmang kurang ajar la customer tu.. bergurau xbertempat... kalau ko jahat, ko leh ludah air tu kan.. cam budak2 junior wat kt senior dulu :)

azim_3110 said...

hahahaha...nak tiru cara dia la.. :p
alaa, sjeje la tu dok gurau xnak bg hana tension..huhuhu..mmule mmg tension, tp ianya akan jadi kenangan manis ble difikir balik..kott.. (^^,)

..miss hana.. said...

taufiq : takley2...nanti buat mcm tu dia jadi angau kat aku susah lak..hahaha


azim : try la buat,nanti kan ada org ikut cara encik taufiq kasi tu miss hana tak taw...hahahaha