kawan-kawan yang hebat

Wednesday, May 4, 2011

:::aktiviti di pasar malam:::




1. Aku sangat suka tawaf sebanyak 3 kali kat pasar malam.Tawaf kali pertama untuk amik bau dan tengok makanan.Tawaf yang kedua nak confirmkan nak beli ke tak nak.Tawaf kali yang ke 3 baru aku beli...~~~ so sape2 yg rasa nak ajak aku gi pasar malam sila pikir2 kan la...kalau sanggup tawaf 3 kali,boleh la...kehkeh.

2. Bila aku singgah sesebuah gerai, aku hanya akan tunggu dalam masa 7 minit 49 saat sahaja,kalau akak/abang tu langsung x pandang muka aku,aku akan blah~~~kalau yer pun sibuk nak layan customer lain at least tengok la,kenyit2 mata ke,angkat kening ke,goyang2 kan telinga ke baru la aku rasa kehadiran aku di situ di hargai....ececece...

3. Earfon memang akan ada di telinga aku,Mr.Bf a.k.a penasihat pemakanan akan berada di talian dari awal aku jejak kaki ke pasar malam sampai la aku balik.Kalau sejam 6 minit aku duduk kat situ so 1 jam 7 minit dia kena berada di talian.Hamek~~~~kalau ternampak ada pompuan yang duk cakap sorg2 kat pasar malam sec 7 tu maknanya aku la tu....aku x gila lagi oke!

4. kalau time nk bayar,aku suka tanya harga banyak kali.Saje nk dengar suara penjual2 tu...

5. Aku akan jadi eksaited kalau berada di bahagia pin rambut,scarf ke pelbagai....sonok tengok pin2 yang ada bunga2 hello kitty,ninja turtle,nak pakai pun x taw nak sepit celah mana.So tengok je la.

6. Sangat tidak suka bila ada penjual yang menjerit2,bayangkan tengah2 duk syok jejalan tetiber terdengar "MAI ADIK,MAI ABANG BELI2"..lomah semangat den! nasib baik x berterabur popia kat tangan ...
7. Ni hobi yang paling best kalau gi pasar malam! leh tengok makhluk 2 alam....pergh...sangat2 jelita.kalau berjalan belakang diorang memang aku akan lompat2,sonok dengar diorang berbual..ala2 manja gitu...yawwwww~~~~~

2 12 lepak di sini:

Azlan Hasan said...

bahaya tawaf 3kali..takut kali ke tiga da habis..

..miss hana.. said...

tu kira sikit tawaf 3 kali..kalau bulan posa lagi la sampai 7 @8 kali tawaf sbb tak taw nak makan ape...kehkeh