kawan-kawan yang hebat

Saturday, May 21, 2011

:::cikgu cikgu cikgu :::



Aku tahu pekerjaan cikgu adalah pekerjaan yang paling mulia.Tapi aku memang takder ciri2 langsung untuk menjadi pendidik.

hari tu ada cikgu nk offer aku untuk jadi guru sementara di sekolah beliau...guru sains dan matematik merangkap guru kelas.

2 3 hari yang lepas, my aunt lak offer nak jadi cikgu sementara untuk mengajar Bi kat sekolah beliau.

semua hanyalah sementara kerana terpaksa menggantikan guru sebenar yang cuti bersalin.

tapi persoalan yang sampai sekarang bermain di benakku,layakke aku nak jadi cikgu?

exspecially cikgu BI!nantikan murid2 nak uji aku ditanye nye aku

"cikgu2,gajah bertelur ke melahirkan anak?buntot dia kecik je ,anak gajah besar , mcm mana nk kuar dari perot mak dia?

gurllpppp.....http://www.smileycodes.info

"gajah bertelur la murid2.Xkan gajah gi hospital kalau air ketuban dah pecah kan.................................."

kalau guru besar tengok aku ngajor cenggini memang kena sebat laju2 la bontot time perhimpunan nanti.http://www.smileycodes.info

wehhh!Taknak2...nanti rosak murid2 kalau hanao0Hana yang ngajor.

kang tak pasal2 slogan "guru umpama lilin" digantikan dengan "guru umpama pepatung yang tahu menggunakan pepatah sahaja "

kalau la cikgu2 yang ngajor aku dulu tahu aku jadi cikgu,memang diorang akan ketawa berguling2 di tepi koridor2 kelas beramai2..http://www.smileycodes.infoDan aku tak nak la mengotorkan pakaian guru2 yang pernah ngajor aku dulu so aku pun menolak la tawaran untuk menjadi cikgu itu dengan hati yang terbuka.http://www.smileycodes.info



ni muka ponteng kelas dulu takkan la nak jadi cikgu plak....
kang tabiat lama aku datang balik http://www.smileycodes.info kesian la kat murid2 nak kena cari aku "cikgu ponteng!cikgu ponteng! sy call mak bapak cikgu sekarang"http://www.smileycodes.info...

7 12 lepak di sini:

Fathiah Hamim said...

hahaha. cikgu ponteng, saya call mak bapak cikgu kang. terbalek pulok!

G3-lina said...

cikgu?? ohh.. saya takde bakat nak jd cikgu~ **baran2**

G3-lina said...

tp muke kaka.. mcm muka pendidik!

..miss hana.. said...

fathiah : haha..budak2 sekarang kan slalau bawak fon ke skola,tu yg bahaya tu...=P


lina : muka miss hana mcm pendidik ? uish jangan cakap mcm tu dik...muka akak ni mcm muka pengganas ada la...hehehe

shark said...

aiyark..
rugi lorr x nak jd cikgu...
dpt adiah nnti tiap2 tahun..
hehee

..miss hana.. said...

shark :nanti takder privacy kalau jd cikgu,pi mana2 jumpa anak murid tegur =P

Aida Omar said...

ayat last tu yang tak boleh tahan..
hahaha..