kawan-kawan yang hebat

Monday, January 9, 2012

::: Tak perlu berpolitik sangat la :::





Parents nak besarkan 2 orang anak pun dah kelam kabut..

Cikgu-cikgu nak jaga student satu kelas pun dah pening..Ntah-ntah cikgu pulak yang balik rumah menangis depan cermin disebabkan anak murid.. 

Pengetua nak handle murid yang beribu pun kekadang tak leh nak handle sorang-sorang ....last-last giveup, letak jawatan pi jadi pak guard kat bank  lagi senang...orang buat hal tembak je dari jauh. Kalau kat sekolah nak buat macam tu memang konfirm masuk paper depan belakang 3 hari berturut-turut..

Ingat senang ke nak jadi pemimpin  wahai cik kiah,cik minah,cik limah dan pak mat oii..Nak jaga berjuta rakyat  yang mempunyai pelbagai impian dan cita-cita yang tinggi bagai gunung everest...tapi bila diberi peluang bersuara dengan cara yang betul , semua tunduk diam,siap main nyorok belakang pintu,yang pura-pura jadi pekak dan bisu pun ada  .

Kita duk pot pet pot pet..duk cari salah orang je kejenya..

bernanah telinga ni duk dengar,dah naik kematu mata duk tengok air liur orang duk berbahas,dah naik sumbing bibir ni duk nasihat .. lama-lama boleh bertukar rupa aku yang  dah macam nora danish ni jadi macam kak limah baru lepas main injit semut..



Eh,tak kisah la nak jadi fanatik parti politik belah mana pun tapi jangan sampai terlampau taksub sangat boleh tak.

Nanti kan orang cakap bodoh marah pulak.

mak pesan,kalau kita muka buruk tapi hati kita bersih orang akan sejuk je lihat muka kita.

Tapi

 kalau hati kita busuk, kita pergi la spa tiap hari,tenyeh la muka dengan kosmetik apa pun wajah tetap nampak  keruh.


so,mesti semua tak nak muka jadi keruh kan...jom bersihkan hati dari ion-ion negatif 

7 12 lepak di sini:

shark said...

bila cik hana dh bersuara:)
hehe
sokong kata2 cik hana:)

..cik hana.. said...

hehehe...tu baru bersuara...belom tgk cik hana bernyanyi,bermakan,berlari,berjalan, berdengkor,bermengarut dan bermacam2 lagi :P

Norlida Ramli said...

hehe..betul tu!
pape pun..bersederhana kan lebih baik:)

..cik hana.. said...

hehehe...btul2..sederhana itu memang dituntut dalam islam :)

share everything blog said...

Ikut gabung diblog yg cantik ni .. :)

sis92 said...

huhu tahu tkpe..sibuk nk politik sana sini, belajar pon tak habis lagi..bdk skolah nk jgk politik2 pegi belaja sungguh2 dulu haiyaa

~~oOpEt~~ said...

rilex.. study dlu bru politik.. yer x? hehe