kawan-kawan yang hebat

Friday, January 27, 2012

::: Entry tidak bertajuk :::





Sewaktu manusia lain sibuk bergembira meraikan cuti sempena tahun baru cina dan aku adalah manusia yang sedang berusaha menyiapkan report dan segala kelengkapan untuk presentation final year projek Print poster,brochure,report dan bermacam2 lagi la..kekadang sampai nak termuntah pun ada sebab terlalu berkejaran dengan masa....tu belum  berkejaran dengan manusia lagi.Kalau berkejaran dengan manusia memang give up awal la....perot boroi macam ni memang tak larat nak main kejar2....boleh kena deman kekura kalau berlari melebihi  0.5 meter ...bukan nak  mention yang aku ni busy tahap dewa sebab aku still ada masa untuk kacau gajah bertelor cuma nak bercerita apa yang telah berlaku sepanjang tahun baru cina lepas.. Aku suka kalau berada didalam mood dan situasi sibuk,itu bermakna aku memberi peluang untuk otak berfikir dan bekerja dan terus bekerja. 


Tengah duk syok menunggu kertas yang di print,aku melepak la kat kaunter tu memerhati seorang demi seorang pengunjung cyber cafe..ada yang malu2 kucing,ada yang buat2 garang ,ada yang berlagak sombong kononnya dia hebat...eh,kalau dah rasa hebat sangat balik online kat rumah la,berlagak sensorang depan webcam,buat la muka ala2 howt gitu ... 




***cuma nak nasihat kat adik-adik,abang-abang,kakak-kakak sekalian kalau kita pergi mana-mana jangan la duk buat muka sombong sangat,belajar la untuk senyum.Senyum itu sedekah.Tak tertanggal la kulit muka kauorang kalau senyum kat makhluk-makhluk allah....makin jelita dan kacak ada la..tak percaya?? cuba la senyum dari sekarang .:)


Then,dah puas melihat wajah manusia,berpaling la pulak kat notice board di cyber cafe tu, ternampak la servis yang diorang  tawarkan :


format laptop = Rm55
Remove virus = RM 25
Install antivirus = RM 45
Install software = RM 25/one 

dan 










nasib baik tak ajak nenek aku pi sekali kedai nih,kalau tak..memang kena gout la...apa kes ajar internet n blogspot pun sampai beratus......kentut berdarah la kalau camnih....kesian kat mereka2 yang berminat nak belajar tapi takder duit beratus.





2 12 lepak di sini:

EQieN said...

servis melampau tuh

..cik hana.. said...

tau takper
belajar sndiri lagi bagus kan :)