kawan-kawan yang hebat

Saturday, January 14, 2012

::: Reset Password window :::








Syok menaip report FYP tetiber cursor bergerak dengan sendiri. Aku tak gerakkan pun lagi  mouse, tetiber cursor ni bergerak sesuka hati.Hati dah mula cuak.Jari aku yang bergerak terlalu lembab atau cursor ni yang terlalu laju ATAU ada HANTU yang menggerakkan..itulah kesimpulan yang paling bijaksana aku fikirkan saat itu.


Nih kalau lecturer2 yang pernah mengajar  dulu mai tengok reason aku kenapa cursor tu bergerak sendiri memang confirm la dia nyesal ngajar aku....Budak IT tapi bagi reason tak logik macam tu memang patut kena tampar laju2 la kan.Kalau budak medik yang kuarkan reason tu boleh diterima akal jugak

Sebab dah terlampau nervous sangat,aku pi tukar semua password  user account kat lappy.Dalam hati duk menyumpah2 dalam pelbagai bahasa sehingga aku sendiri pun tak faham apa yang aku duk sumpah sangat tu...tapi takut jugak kalau tersumpah laptop ni jadi batu kang naya takleh lak nak buat kerja..

Dah abis sesi menyumpah dan tukar password,restart la balik laptop.Macam biasa la kan mintak password..bila masukkan new password yang aku tukar tadi tak boleh login  la pulak...cubaan kali kedua pun gagal dan cubaan kali ketujuh belas membuatkan aku rasa nak meraung.


Call member and dia cakap boleh reset balik password tapi kena format laptop.


Call member lagi sorang dia cakap nape tak antar pi kedai..(member yang ni special skit,aku rasa nak buat ucapan khas untuk dia sebanyak 3 muka surat nanti, keje aku dah siap nanti memang siap siap dia...berbuih mulut,berdarah la telinga nanti dengar ucapan khas aku)


call lagi sorang member dia bagi link nak reset password.tak perlu format katanya...




nah...kalau sesape yang pernah mengalami situasi di atas tu sila la tengok tutorial.



kalau antar pi kedai mahal wo dia charge sedangkan benda ni kita boleh buat sendiri jer.




Entry ni memang betul2 terjadi bukan mimpi... tapi aku still tak dapat jawapan kenapa cursor bergerak sendiri.Nak kata mouse yang problem,tak mungkin sebab dah pi try kat pc ok jer.Nak kata touchpad ni yang bermasalah...tak jugak...Kenapa ya??ade sesiapa yang taw tak....i need da answer plz..huhu 



5 12 lepak di sini:

.........cP~ said...

Sesuatu yang tertinggal. Tertanya ke dah tau...?

..cik hana.. said...

apa yang tertinggal erk dear?? :)

Nana Leina said...

dlu pernah jgak jadi kat komputer..pastu abaikan..malas nak buat2 bengang..hahahha

..cik hana.. said...

hahaha...bengang pun boleh dibuat2 erk nana...nanti boleh la ajar hana erk...

p/s : buat2 bengang hana x reti,tapi buat2 bangang reti la :P

Ahmad Ali (bukan nama sebenar) said...

dah lepak dan follow :)