kawan-kawan yang hebat

Friday, January 6, 2012

::: Kalau jadi binatang.. :::



Teringat time part 3 kat uitm shah alam,sesi memperkenalkan diri... selalunya kita dbiminta untuk kenalkan diri,tinggal kat mana,kenapa amik course tu tapi lecturer Bel aku memang pelik skit...ari pertama kelas dia meminta setiap orang bangun kenalkan diri and jawab soalan dia..ingatkan soalan susah tahap gaban la dia nak kasi kan tapi..tapi tapi tapi tapi... soalannya. "Kalau kamu dilahirkan sebagai binatang,kamu nak jadi binatang apa "

Mostlt gurlz jawab kucing la,rabbit la n macam2 la..Mungkin sebab fizikal binatang ini comel dan cute... Terkelip2 aku duk pandang lecturer tu..Aku tak nak jadi binatang,mak aku penat2 jerit masa nak terberanakkan aku then kena berangan jadi binatang lak..mana boleh kan..jadi anak durhaka nanti.

Tapi aku suka jawapan budak2 laki kelas time tu...ada yang nak jadi cicak la sebab leh putuskan ekor,ada yang nak jadi kura2 la,ada yang nak jadi singa la,harimau la....nak tunjuk hebat sangat la tu kononnya..padahal kalau jumpa hantu diorang yang terkangkang-kangkang lari sambil berbuih mulut....


Bila turn aku menjawab soalan tu aku jadi blur...sepanjang hayat memang aku tak pernah suka kan binatang...kalau jumpa kucing and singa mesti aku pi usap kepala singa dulu la kot..eh,aku tak reti la nak dukung2 kucing ke arnab ke hamster ke..setakat pengalaman geletek2 perut kucing tu ada la...Yang aku herannya ada yang duk main aucakk aucakk ngan kucing pastu berdekah2 gelak,kucing tu tak gelak pun dia yang excited...dah macam apa dah aku tengok...nak kata meroyan tak seswai lak sebab dia reti sebut aucakk...orang meroyan tak reti buat macam tu...




Aku tak suka binatang tak bermakna aku akan berlaku kejam dengan diorang.... Tak reti la nak main aucak2 ngan diorang tu nanti duk main aucak aucak, kucing tu pulak yang tergelak tengok aku..

eh x reti sesangat la..






2 12 lepak di sini:

DIESEL said...

nk jd lebah..bnyk madu :p hehehe

..cik hana.. said...

banyak madu tapi nanti orang ambik :P