kawan-kawan yang hebat

Sunday, January 8, 2012

::: Makanan orang bujang :::



Duduk rumah bujang memang mengajar erti berdikari. kalau tinggal dengan  family memang makanan,tempat tido semua ada orang  uruskan...bangun tidor terus menjerit kuat2 dari dalam bilik sambil garu pusat.,"nasik lemak ayam 1 n  air teh o ais laici!"...lepas mandi tengok makanan dah ada atas meja  makan...oh bahagianya! kalau kat rumah bujang nak buat macam tu memang kena tampar lelaju la dengan budak bilik sebelah kan..

Makanan fevret di rumah bujang ialah sardin dan goreng telo ayam berbentuk mata kerbau..bagi aku itulah hidangan istimewa sekali  selain dari telur dan kicap. Kongsi2 beli sardin n telor pastu makan ramai2....first time macam ni memang sebak la rasa,,dah macam mangsa banjir pun ada..tapi bila lama2 dah rasa enjoy lak makan berjemaah dengan budak2 rumah.


..gambar di ambil dari pakcik google..

Tapi bila hujung2 semester budget lari sebab terlampau lupa diri dan terpaksa la makan megi..seminggu makan megi ayam,seminggu megi kari,seminggu megi tom yam...nasib baik la megi ni banyak perisa so xder la borink sangat kan nak memakan.


oke! aku taw makanan di atas sangat tidak elok untuk kesihatan.

tapi apakan daya , dengan wang biasiswa yang ada hanya ini yang mampu di telan.

Eh,aku bukan nak menagih simpati ke nak merayu ke jauh sekali nak berpolitik di sini.Aku bercakap pasal makanan bukan sedang merayu untuk di upkan lagi duit biasiswa ..

Tapi tu zaman menyewa ramai2...zaman kongsi menkongsi dah abes...Sekarang ,dah kembali duduk dengan family dan ada duit poket sendiri....senarai makanan di atas dah aku jadikan mimpi ngeri dalam hidup aku....sekarang ni aku pulak duk nasihat orang x elok makan megi,x elok makan sardin...sedangkan dulu,aku la pembeli yang setia.

Masakan ibu adalah masakan paling sedap di dunia,xder masakan lain yang lagi best dari air tangan seorang ibu...
.
Thanks ibu sebab selalu memasak untuk anak2 kamu yang cantik2,jelita dan kacak ini .




7 12 lepak di sini:

Azzah said...

makanan tu semua boleh jimat..

..cik hana.. said...

yer azzah...student life memang serba serbi kena berjimat kan :)

shark said...

sardin tu nmpk cam best jer
lauk faveret tue:)

..cik hana.. said...

tau takpe shark...pekena sardin ngan nasi tengah panas pastu telor dadar...memang best

Wen said...

hehehe... sama la kite. ni makanan ruji student la hehe

~Budak Merah~ said...

kalau dah terdesak sgt....biskut cicah milo p0n sedap, kan? heheh

..cik hana.. said...

wen : hehehe....tu la pasal..sekarang bila tgk megi dah x larat dah nak makan :)


Budak merah : milo mahal sangat...hana makan biskut hup seng cicah air teh o je..hehe