kawan-kawan yang hebat

Thursday, May 24, 2012

::: Tingginya darjat seorang

wanita :::


                                                                     

Ustaz Azhar Idrus...I like him because he is so natural when he speaks..

dan yang paling penting,sekampung dengan aku...orang terengganu nih!

kehkeh.

Walaupun penggunaan ayat dia tu agak sedikit kasar tapi cara penyampaiannya meresap terus ke jiwa. Banyak persoalan yang berlegar tanpa jawapan dijawab oleh ustaz dengan cara yang mudah untuk difahami.




Part yang HARAM itu baca kuat-kuat sikit kasi jiran-jiran sebelah menyebelah dengar sikit bahawa haram usung  anak dara orang sana sini just untuk suka-suka . HARAM means kalau buat berdosa dan tinggal dapat pahala.... :)

Dan banyak lagi la , ni antara salah satu link 

http://www.youtube.com/watch?v=3Xvv30h7XAg&feature=related

Banyak weh,kalau nak dengar semua sampai tahun depan pun tak abis.


# aku tampal wajah ustaz azhar kat  sini bukan nak berkempen pasal politik yer dan bukan juga nak menumpang populariti beliau..cuma bercakap pasal  apa yang dibicarakan oleh beliau di dalam kuliahnya sahaja....sekian :)


11 12 lepak di sini:

Tinta Lana said...

Salam..hana, lana pun suka cara UAI smpaikan kuliahnya. SANTAI,CEPAT dan TEPAT -->dah mcm moto balai polis,hahahaha.

Lagi sorang,Ustaz Kazim Elias, pun kelakar. Bgi lana, dua penceramah ni, memg ant yg berbakat skrg ni..lebih2 lgi UAI, kelebihan dia, dia ikut arus semasa dgn baik, aktif kat website,FB,suka bidg photography. memg apa yg dia buat, sgt kena dgn jiwa org muda skrg ni. mudah2an usaha dia diberkati olehNYA..

Jgn risau..lana tau hana tak berkempen politik,hak3.

Soal agama, jgn dicampur aduk dgn soal politik.ilmu agama untuk dikongsi manusia sejagat.

9n0L4 said...

ohhhhhh org tranung eh. huhu. sekapunglah kite jugok. ;)

kaishin said...

betul doh tu..laki kena jaga org puang bukang wak punoh op..tok ambe org besut :D

Chic Na said...

faveret jgk UAI. senang faham apa yg dia cakap. terbaek lah. slalu jgk dia dtg kelate nih. kite kang jirang. huhuhu.. :)

umUMRA said...

thats rite...UAI boleh menjadi idola untuk umat zaman kini :)

tirahzairi said...

i loike...hehe

Eyra Meow said...

Santai :)

..cik hana.. said...

lana : wsalam....ustaz kazim elias hana tak pernah dengar but nanti hana try search...thanks for da share dear! :)


9n0L4 : beresh lalu kalau gitu...bukan senang nak jumpa orang sekampung ni...hehehe


kaishin :betul2...sokong 200% ! hehehe...besut dekat alik klate kan...kecek klate la demo kalau gitu gak..kehkeh

chicNa : ohhhh,ore klate rupanya! dekat je la kita....hehehe

umUMRA : betul2...ramai golongan muda-muda tertarik dengan cara penyampaian UAI ni dan secara tidak langsung membawa mereka dekat kepada islam :)

tirah : i loikeee too...hahaha

eyra : yup dear...santai jer :)

Eein Azryn said...

Minat dengan Ustaz ni. Tapi kadang2 tak paham apa dia cakap sebab bahasa dia lain. Huhu.

izzah said...

:)

Cik Kay Jue said...

ckj pun suka dengar ceramah UAI ni.. hehe.. bestkan? :)