kawan-kawan yang hebat

Thursday, March 10, 2011

::: sleep walking :::

sleep walking @ berjalan ketika tidur


@Mengigau @sleeptalking @somniloquy merupakan proses yg berlaku saat tidur, biasanya berupa kata-kata yang jelas atau bahkan sekedar gerakan tubuh
..


korang pernah kena x?atau korang sndiri yg mangigau??
kalau malu nak mengaku diam2 suda...


dulu time kecik2 pun aku kuat mengigau gak. Siap sleepwalking lagi. Nasib baik parents aku ni jenis tdo lambat. Lpas make sure anak2 dah tdo baru la diorang tdo.


pernah terjd skali tu aku mengigau aku pi amik mangkuk kat dapur , n pi letak kat depan tv.Bila ayah aku tanya "Along nak wat apa ngan mangkuk tu??" dengan selamba aku jawab "Nak berak a!" rasa mcm nak terburai isi perot bila mak aku cerita peristiwa itu keesokkan hari....bleh la plak nak berak dalam mangkuk...muat la plak t*** tu nak tadah ngan mangkuk. Nasib baik la ayah ngan mak aku memahami perangai anaknya ini.


aku ingatkan tu la first n kali terakhir aku mengigau. x nak dah . Malu amat! Tp ada yg ke 2 lak aku mengigau. Pi angkat tv ...tv punya la bapak besar, aku nak pi angkat. Nasib baik ayah aku sedar,kalau x, mmg kena hempap aku ngan tv kat umah tu..adeish....cite ni masa darjah 6 dulu la..sekarang dah xder kot mengigau ni...berdengkur ada la....hahahaha t(^_^t)....





ada org cakap mengigau ni disebab kan stress...xkan aku darjah 6 dah stress?


tapi mungkin a kot. Sbb??
  1. UPSR .... gila stress bila sume org harapkan yg terbaik dari aku, sedangkan aku malas yg amat utk belajar.jadi otak mula jadi gila sbb nak 5A jer...
  2. FRUST dapat taw shah rukh khan dah ada bini...oh kenapa la dia kawin awal...sbb tu aku bengang je dengan tv sampai mengigau =P
  3. Jiran seblah umah yg aku duk angan nak nikah ngan dia tetiber je kena pindah ke kuala terengganu. Adeish....cinta x kesampaian~~~



masa tu darjah 6 oke! kentut pun bau telo lagi dah pandai nak bercinta konon~~~hakhak..


nasib baik la masuk je form 1 , bnda2 sume ni x terjadi lagi.Alhamdulilah aku dah x mengigau lagi ketika tidur =)
menurut kata pakar :
Stres merupakan faktor yang menyebabkan beberapa orang mengigau selama tidur. Orang dewasa sering mengigau jika stress dan mengigaunya menghilang ketika stres/masalahnya terselesaikan. Mengigau tampaknya juga turunan dari orang, jadi jika ibu dan ayahmu mengigau selama tidur, ada kemungkinan besar bahwa anda juga akan mengigau. Jika anda tidak ingin suami atau istri anda tahu pikiran-pikiran terdalam anda, saat anda mengigau, hal pertama yang harus dilakukan adalah pastikan anda cukup tidur. Waktu tidur yang sedikit atau kurang tidur meningkatkan resiko mengigau.
so kalau nak tdo jangan la stress.. p/s : tdo yg cukup penting utk otak yg sihat . sayangilah otak anda. t(^_^t)

15 12 lepak di sini:

jieha said...

hahaha.
na,kak jia nak guling2 rase bile sebut jiran sblh rumah nak pndah KT tu.
knal2.hehe.
ooo..ade feeling ea dulu2?hakhak.
:P

Ila said...

sib baik tak pi terjun bangunan kan...hehehe

..miss hana.. said...

kak jia : hahahaha...... ingat erk??tu la...kecik2 dah pandai nak bercinta kan...

ila : umah teres nasib baik bukan umah flat...kalau umah flat dah lama terjun...huhuu

eyfa.eyfa.eyfa said...

hahha.....sleep walking....

Anonymous said...

increase backlink seo executive backlinks how to build backlinks

Anonymous said...

I think this is one of the most important information for me. And i am glad reading your article. But should remark on few general things, The website style is perfect, the articles is really nice

Anonymous said...

Incredible! This blog looks just like my old one! It’s on a totally different topic but it has pretty much the same layout and design. Wonderful choice of colors! Payday Loans

Anonymous said...

I truly enjoy studying on this internet site , it has excellent content. “We find comfort among those who agree with us–growth among those who don’t.” by frank a. Clark. http://lovemypayday.com/Payday-Loans/NM/Socorro/

Anonymous said...

I like the stuff you put in here. Very suitable information. Consider yourself book marked. http://lovemypayday.com/Payday-Loans/NY

Anonymous said...

no such thing as slight miss...think it is...coils are acknowledged to fair when hot and work when cooled off...also within your distributor can be a ignighter...it could fail when hot...yes sensors can shut engine to protect it...maybe the oxygen sensor is showing cat converter and shutting engine to safeguard it.from overheating...how cooling system http://lovemypayday.com/Payday-Loans/CA/Lynwood/

Anonymous said...

Most states have abolished 'payday' loan providers, so I'm somewhat surprised that Utah still lets them. anyway, what you really need to know is this: perform the Utah state 'usury' laws affect me when I applied for any 'payday' loan. Yes, because Utah obviously allows these establishments the rights to do business, you're protected by usury laws; however, I suspect somewhere inside the storefront you entered with this loan, you can find ((I suspect inconspicuously) a frame advising all clients with their rights. Usuary laws protect state residents by establishing a 'cap' on what payday advance companies can charge as interest. You may want to do a web search for utah's usury laws. There you're going to get the answer you are considering. http://lovemypayday.com/Payday-Loans/IL/Peru/ This form contains information to become filled regarding can end analysis in the credit worthiness with the person.

Anonymous said...

Can I break an advertisement lease if the government closes my company? http://lovemypayday.com/Payday-Loans/TX/Clute/ Pros and Cons of Payday Loans - Considerations to Take Before Getting a Payday Loan

Anonymous said...

Good day! I simply want to give you a huge thumbs up for the great information you have got here on this post. I will be coming back to your site for more soon.

[url=http://onlinepokiesking4u.com]real money pokies[/url]

Anonymous said...

Good day! I simply wish to give you a big thumbs up for your excellent info you have got here on this post. I'll be returning to your web site for more soon.

[url=http://xrumergeek.com]backlink service[/url]

Anonymous said...

You're so cool! I do not suppose I've truly read something like this before. So nice to find someone with genuine thoughts on this topic. Seriously.. thanks for starting this up. This web site is something that is required on the internet, someone with a bit of originality!

[url=http://truebluepokies4u.com]pokies online[/url]