kawan-kawan yang hebat

Friday, March 25, 2011

:::makcik hebat :::




ari jumaat mmg aku akan bangun awal,ntah nape mmg jd habit kowt.

lpas dah basuh baju,gantung sana gantung situ aku on lappy jap nak tgk follower aku bertambah ke x,kalau xder aku akan off lappy kuat2 sbgai tanda protes sbb xder org nak follow blog nieh...hahahaha....ni hanyalah rekaan semata2,aku x gila lagi utk lakukan perbuatan itu.

tetiber Mrs.azi msg,utk on ym..aku amat la malas untuk on ym sbb slalu tersangkut2...nak kata xder minyak,aku x reti nak isi celah mana minyak nak bg ym ni laju skit..last2 aku amik kata putus,nyah kau ym dari hidup aku.Tp kadang2 gatal jugak nak bukak,nak tgk kawan2 lama...bertanya khabar. biarla asik sangkut2 pun ym ni,janji aku x lost contact ngan diorang.

lpas dah sign in ym,ader la sesi kutuk mengutuk,umpat mengumpat bersama mrs azi...adeish,bertambah lagi dosa.X bfast lagi dah ngumpat org.Apa nak jadi ko ni hana...sabo je la.

dipendekkan citer,azi ajak lepak pi bfast kat restoran tepi tasik sec 7 nih..just bg masa 30 minit utk aku bersiap.well,bukan nak berlagak tapi aku mmg x amik masa lama utk bersiap nih..mandi je aku guna masa lama skit sbb nak sental kuman2 yg beraja di liang2 roma..

turun je dari kete aku nampak....nampak..nampak...


  • first yg aku nampak.... mestila papan tanda kedai tu.kalau x nampak papan tanda mcm mana aku nak taw tu kedai makan.hukhuk

  • second,nampak la classmate sheikh ngan fuad,ijat,lan...agak terkejut la mcm mana diorang leh ada kat sini lak.Tp aku rasa azi la yg paling terkejut sbb kantoi dia x gi kelas td...aku mmg xder kelas.huhu

  • third,mata aku melilau lak mencari meja yg bersih...masa ni la aku menggunakan kehebatan retina mata aku untuk mengscan meja2 di kedai itu n then baru la tarik kusi n hempapkan punggung slow2.xleh kuat2 nnt leper...huhuhu

after dah selesai makan,aku pi la kaunter nak bayar.Dah mmg jadi hobi aku akan bertanya jumlah yang aku kena bayar walaupun aku leh nampak harga terpampang kat skrin mesin tu.Jangan marah la sbb aku mmg suka dgr suara2 makhluk ciptaan Allah swt...n then lpas dah senaraikan list2 makanan yg aku dah makan,dia tekan2 mesin tu keluar la jumlah kat monitor tu RM7.70.

aku : Berapa, mak cik?

makcik : RM 7.70 sambil tunjuk kat skrin tu..

aku : ok,sambil keluarkan not rm 10..

makcik : ada 7o sen x?

aku : berapa?

makcik : 70 sen.

aku : apa?30 sen?

makcik : seventy sen!

perghh....terkejut aku bila makcik ni speaking.Hamik ko hana! skali mak cik ni kuar bahasa omputih.hebat2!

tu babak yg pertama ,ni babak kedua lak kat kedai mamak sebelah restoran td.

azi : kat sini ada celcom rm5 x?

aku : ntah,ko tanya a mamak ni.

azi : ada celcom rm 5 x?

mamak : x angguk,x geleng tapi mengelurkan bunyik yang otak aku x dapat nak translate apa maksudnya..

aku : ader ke x der?sambil tgk azi..

azi : ntah,aku tanya dia x jawab.cuba ko tanya lak..

aku : topup celcom rm 5 ada?

mamak : waaddaaa...

aku : ada ke x der?x puas hati lagi sbb aku x paham dia cakap

mamak : aiya,saya cakap ada...ada ..ada...(sambil menggunakan isyarat tangan menunjukkan bahawa tpop celcom rm 5 ada)

aku : 0oo,ada. cakap la biar terang skit.

moral of da story : guna la bahasa malaysia yg betul apabila berkomunikasi.kan dah jd miscomunication...sape yg susah ?ko jugak sbb nak kena jawab banyak kali.huhuhu


3 12 lepak di sini:

Anonymous said...

seventy cents... hahahahha..gila la mokcik 2... 2 blm masuk mokcik yg kutuk aku msa bli mkn kt bwh flat ko 2...ahahahahhahahahahahah

Ched said...

ari jmaat spatutnya bgn lewat kot...:)

..miss hana.. said...

anony : hahahaha...ko mmg,ko makan ke apa nih...

ched : xley bangon lewat,rezeki pun lewat masuk nnt...hukhuk