kawan-kawan yang hebat

Friday, July 8, 2011

::: Budaya Gambar meniarap :::



Pada tahun 2009, satu fenomena baru telah diperkenalkan dalam fotografi iaitu gambar "berbaring' atau "Lying Down Game'. Kini ianya telah merebak ke negara Australia dan New Zealand dan sekarang telah popular di singapura.

Budaya ini memerlukan modelnya untuk meniarap dengan muka ke bawah di kawasan awam seperti tengah jalan raya, taman permainan yang mempunyai ramai orang. Kedua-dua tangan mesti tegak di sisi dan kaki lurus. Semua gambar ini akan dihantar ke Facebook dan orang akan mengundi gambar meniarap yang paling best.

Orang ramai paling suka kalau gambar tersebut diambil di tempat awam yang bahaya seperti jalan sesak. Tetapi, budaya terganggu seketika kerana banyak kes yang tak diingini berlaku. Satu kes seorang staf hospital UK telah dibuang kerja kerana mengambil gambar sebegitu di tempat kerja. Satu lagi di australia, lelaki ini terjatug dar tingkat 7 balkoni semasa membuat aksi meniarap.

Korang ada berani nak buat macam ni tak ?













eh...eh...ingatkan lelaki je beraksi macam ni...rupanya pompuan pun ada...

abis la calar muka comel2 duk landing atas jalan cik kak oi..






















unik|pelik|kreatif|

satu je yang aku mampu buat lepas tengok pic2 ni.Gelak kuat2.Hahaha

cuba imagine kalau tetiber tengah2 shopping kat malaysia ni ada orang duk meniarap depan kedai kasut ke,kedai baju ke ,depan starbuck ke...

Jangan sampai aku jumpa,satgi aku pi tanya "Awatnya duk lagu ni,hang sembelit ka?"

sumber : Malaysiaria.com

6 12 lepak di sini:

niena shopping2u said...

huih..senget jer spe yg wt cmni.. apa kata meniarap lam api kasi power skit hehe

harini hari Jumaat.. jom thought Friday

http://www.my-shopping2u.com/2011/07/thought-friday.html

Anonymous said...

waiting for next post

mama comel said...

hahaha..duk bantai gelak sama lah...macam2 hal la dunia skang nih...

AwieKashi said...

apa function la...HAHAHAH!

Mss Ieza said...

mcm2..haha

Mss Ieza said...

mcm2..haha