kawan-kawan yang hebat

Tuesday, February 17, 2015

::: Eiii Gemuknya! :::



Dulu ,keluar ngan incik bf (sekarang dah takder yer,dah jadi ex)

encik Ex : Eii,gemuknya ! kenapa dah jadi gemuk macam ni? -sambilketawa-
aku : Ikut suka la! arghhhhh


-Kat kedai makan-

guys : Eh,along! lama tak nampak.....kenapa jadi sihat sangat sekarang ni?
aku : Nak buat macam mana,hati senang....-terusterbantutseleranakmakan-

-Jumpa kengkawan sekolah-

mereka : Farhana! sihatnya sekarang...ke mu dah kahwin ni??
aku : Kahwin?? sihat and kahwin ada kaitan ke? grrrrrrrrr

-jumpa kawan mak-

makcik : Da,anak awak tak nak kurus ke?? ni sy ada jual ubat ni....blaaaa....blaaaa...blaaaaaa...boleh kurus dalam masa sebulan je...bla....blaaa.....
aku : -akutengokkaudenganakusamaje-

-pergi kenduri cousin-
cousin : Ana! buat apa sekarang??dah keje? bila nak kahwin?
aku : tak buat apa pun...keje la...tak tahu lagi la bila,calon pun takder lagi ni.
cousin: makin tembam ana sekarang,tak nak slim balik ke?
aku: ........gemuk sangat ke ni.....sob sob sob.... 

-dinner ngan ayah and ibu-
ayah : along,tengok orang tu! kalau tak jaga makan,nnti jadi mcm orang tu taw.
aku : takpela,lepas makan ni nanti exercise la...huhu



balik rumah,belek2 buka album lama....diri sendiri pun terkejut dengan melihat perubahan mendadak. Ikutkan hati nak je upload pic dulu dan sekarang..tapi sebelum kawan2 blogger pulak tanya " Ehhhh cik hana kenapa gemuk sangat sekarang ?? " 

Tapi seronok la jadi orang berisi ni...selalu pi kedai makcik2 akan panggil "yer comel, nak apa comel..." 

tp tolongla!.... stopp  asking me " kenapa jadi gemuk macam ni" sebab aku sendiri pun tak tahu bila badan aku naik dengan jayanya...orang gemuk/chubby/berisi/sihat/tembam pun ada perasaan jugak taw jangan la tanya soalan yang sensitif mcm tu...rasa nak meraung pun ada bila dihujani dengan soalan dari kelompok manusia yang sibuk  mempertikaikan saiz fizikal manusia lain.


#lambatnya alat exercise sampai! x sabar nak mengeclkan otot2 perut dan pinggul balik...dan paling penting jom kita amalkan makan makanan sihat! no more makanan ringan lepas ni ye! :)

16 12 lepak di sini:

sayidah napisah said...

okay saya faham perasaan itu sbb saya pun gemuk jugak. huwaaa

..cik hana.. said...

hahaha...mana ada,cik hana tgk sayidah tak gemuk pun :)

Cik Candy said...

Hahaaaa.. janganlah takut pada kegemukan.. yang penting sihat ye (=

..cik hana.. said...

betul tu cik candy....yang penting sihat dan mantain comel...hehehe

PeRdU cINta said...

Mentaliti manusia yang penuh tanda tanya..itu ini..begitu begini..mereka terlupa atau buat buat lupa yg mereka sedang berbicara sesama manusia..rakan,saudara mara..yang meruntuh lebih ramai berbanding yang membina..bina kesabaran diri..sabar..Allah ada..ingat..Allah pandang hati kita..bukan fizikal..

Hidayah Suhailee said...

Haha. Kak.. yaya faham sgt. Pergh. Tp skrg kita terbalik. Kalau sapa2 jmpa yaya .. mesti tnya mcm ni '' eh knapa kurus sudah kau? '' .
Yaya tgk oke je pon. Mcm biasa. Hmmm

Hidayah Suhailee said...

Lg satu paling xsuka bila ada ckp dgn yaya mcm ni ' ish xpyh la kau mkn banyak. Nda jugak kau ndai besar. Makin kecik jugak' haha. Pehal dia tu ckp bgtu.. ke xnak yaya jd besar? Haha

..cik hana.. said...

hahaha...kannn yaya kann...mulut manusia mesti ada je yg x kena kan :)

CikMai said...

Haha, saya pun dh naik sampai 70 balik since kembali masuk u ni.adoiii

..cik hana.. said...

cik mai...tu la kann...cik hana duk u lagi la kuat makan sbb stress....bila stress je makan...hehehe

Hidayah Suhailee said...

cik hana.. yaaa. mls laa. org gemuk slh. kurus slh. paling geram yaya nak mkn bnyk pun kena ckp "kau tu nda pandai besar2.. tak pyh mkan bnyak"
apa slh sya. cewah. hahaha

Aqilah Azmi said...

KANNNNNN?!?!?!
sakit hati hahahaha

..cik hana.. said...

yaya : hahaaha...yaya kena bagi tips la kat cik hana jugak,makan banyak tappi still mantain kurus je...

Qila : kannnnnn...sakitttt sgt..hahaha

izzati husna said...

Selalu kena camtu. Takpe kita kena bersemangat. Biasalah orang judge melalui rupa ni. Saya pun tak sabar nak kurus hehe

mardiana abu darin said...

Chayok hana! Kuatkan semangat! Kuatkan hati! Pasti boleh kurus balik. Kasi tunjuk sikit kat org2 yg banyak sangat tanya tu....*_*

..cik hana.. said...

husna : jom2..tu la org sekarang ni,selalu ada yg x kena je kan.....hehehe

mardiana : wahhh,dah rasa makin bersemangat nih...nak kasi org yg banyak tanya tu ternganga nanti tgk i ollss slim balik..kehkeh. :)