kawan-kawan yang hebat

Saturday, November 10, 2012

::: Aku Terima Nikahnya :::



Sewaktu cerita ini hangat di pawagam ,dan si adik merengek-rengek mahu tengok wayang,aku berpesan "No need la,buang duit je pi tengok wayang,nanti cerita ini ada kat astro first kita langgan ok! lagi best boleh tengok kat rumah sambil bergolek...2 hari pulak tu boleh tengok! ok ??"

dia senyap,keinginan pun terhenti disitu.

Pagi tadi,bangun dari tido..aku terlihat kelibat 2 manusia yang sedang busy memegang fon dan seorang lagi sedang memegang bil astro...si ibu dan adik! rupa-rupanya tengah call astro sebab nak langgan cerita nih..baru nampak agaknya kat astro first. 


Dipendekkan cerita,

(Di awal movie ni,)

ibu : Tak hansem la pelakon lelaki ni! sape nama dia?? Kan kalau dia letak aaron aziz kan best sikit..

aku : Cerita pekebenda la nih...duk peluk sana sini. bosan ah!

adik : - diam -



(Pertengahan Movie : Sewaktu lisa menangis kerana johan tidak ingat langsung mengenai dirinya.)

ibu : kesian si lisa ni...

aku : huarghhh...ngantokkk! asyik nangissssssssssssssssss jer!

adik : -diam-


(Klimaks cerita : Lisa mintak cerai.)

ibu : tak guna kawan baik sendiri yang buat macam tu kat dia..

aku : Oh yeah,baru la best ...baru la tak bosan sikit...ni asyik menangis je,sampai nak tertido aku.

adik : -diam-


(Akhir cerita : Selepas lisa pergi tinggalkan rumah tu baru la johan teringat balik kenangan silam bersama si lisa nih.)

ibu : mengalirkan air mata.

aku : air mata kuar jugak la..

adik : -ketawa-


# yang aku tak fahamnya time kami cakap bosan la ,pelakon tak hansem la ,ngantok la dan si adik ni diam jer...tapi bila part betul-betul sedih kat hujung cerita dia boleh tergelak,kami berdua pulak yang terlebih emo duk sibuk nak control air mata dari mengalir. Tak paham betul aku budak-budak sekarang nih...



betul!!bila la agaknya boleh dengar 3 perkataan ni yer ~~ 

10 12 lepak di sini:

syakirah izwanie said...

Dia gelak tengok mak dengan akak dia menangis dia ending. Padahal merungut waktu awal-awal tadi. Hahahaha xD

..cik hana.. said...

hahaha...tul la kan....awal2 cite duk bising,last2 dua2 pi nangis lak...adeishh

Muttallif said...

Orang kata cerita ini best...tak pernah pulak tengok

..cik hana.. said...

boleh la...seangkatan dengan filem ombak rindu jugak la novel macam ni ...sekali skala layan untuk bersantai bersama keluarga boleh la :)

Lady said...

Taksuke sangat cite jiwang2 :) lalalala

Chic Na said...

adik nak tergelak kot tengok mak & kakak dia feeling terlebih. huhu..

tak tgk lagi citer ni xtau nk nangis ke tak. haha..

ezyra daniel said...

sye tgk kat youtube je tapi part last tkde huh....selamat bf da tgk so taw laa cte nie happy ending huhu...
not bad laa cte ne

Tinta Lana said...

Salam.

Lana ingatkan hana nak kahwin dah la bila tgk tang tajuk entry,hik3.

Adik awal2 dia diam sebab dia tahu, nanti ibu n kakak dia jugak yg terlebih2 feeling. Tu time ending tu gelak sungguh, sbb dah faham peel ibu n kakaknya,hehehe

hnahdy said...

cerita ni best la jugak.. perasaan adik terbalik kot..

wisata bakti alam said...

kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :)