kawan-kawan yang hebat

Tuesday, October 30, 2012

::: Pearl Kacip Fatimah

memang urmmphh :::



Tak kenal maka tak cinta.

Bila dah cinta,hari-hari mahu bersama.

Bila dah bersama mula la timbul perasaan.

Bila dah timbul perasaan,muncul la satu impian.

Impian setiap orang mungkin berbeza-beza. mungkin ada yang mahu terjun dari gunung everest sambil makan lolipop strawberry ,

mungkin juga ada yang mahu berenang di lautan hindi bersama salman khan,

dan mungkin ada yang mahu menari  bersama penyanyi psy yang popular dengan tarian kudanya sambil terlompat-lompat dan menyebut "Oppan gagnam style~~kehkeh...


:
:



Aku memang sangat suka minum kopi . Secawan kopi setiap hari untuk mulakan hari dengan penuh bertenaga.. Mungkin dah diajar  sebelum pergi sekolah,kelas or keluar rumah setiap pagi mesti akan mulakan dengan secawan kopi and then kul 10 - 11 am baru la akan bersarapan dengan menu yang agak "heavy" skit..

Dah jadi tabiat. 

memang aku tahu kopi tidak bagus untuk kesihatan. Tetapi ia bergantung kepada kuantiti dan kualiti kopi yang kita ambik itu jugak.

First,kopi yang serasi bersama dari zaman sekolah sampai la sekarang dan yang tak merapuhkan tulang. 

**Walaupun suka minum kopi tapi pakar tulang bagitahu tulang I sangat kuat okay~ hikhik

Tapi sejak kehidupan yang terlalu sibuk hingga tidak sempat untuk membancuh secawan kopi,aku telah mencuba kopi segera yang telah ditin kan iaitu .... 


Eh,memang mantop la minum pearl dalam tin nih..minum pagi sampai ke tengah malam still tak ngantok lagi..last-last tido hanya la 4 jam setiap hari. memang rabak la mataku yang sepet ni.

So ,sesiapa yang nak berjaga malam or nak mengelakkan kemengantukkan di siang hari,aku syorkan cari la pearl cafe..memang urmmphhh la!


***** iklan ni untuk perempuan sahaja,kaum lelaki pi minum air vitagen yer...kehkeh..









11 12 lepak di sini:

Tinta Lana said...

Assalammualaikum.

Wowwww! online2 je, tgk hana update pasai kacip fatimah,hek3.

Kita pun peminat kopi gak hana..rasa dah boleh tahap tegar. Sehari kena amik kopi, secawan pun jadi.

Tapi hana, lana num kopi pa pun, bukan jadi tak ngantok. bertambah2 mengantok ada la,imun dah kot,heh3.

#uwah..nora danishh sulah tukar gmbr la sblh >_<

Chic Na said...

iklan kopi pulak. serius ke kopi tu boleh tahan ngantuk. boleh cuba ni. hehe.. *terpengaruh

comey gambar baru. :)

Lady said...

OK, cik hana jadi free promoter. hahaha, mcam best tapi xpernah try. hahaha

Aeh said...

Kopi sebenarnya tersangat bagus untuk kesihatan.. Apa yg disebarkan tentang keburukan kopi hanyalah agenda pihak tertentu. Kenapa orang bijak pandai suka melepak di Kopitiam dan starbuck? fikirkan :)

tirahzairi said...

hana!!! rindu...lama xmanja2...ewahhh...hihi sehat x?

Badrina Ibtisam said...

perempuan umur 15 tahun boleh minum tk? hehehe.

Pykaa Pdott said...

pyka pnah cuba dah kopi tuh . hehe

Eein Azryn said...

Ye ke boleh tahan ngantuk? Sebab kopi salu tak mendatangkan kesan untuk saya. Tetap gak ngantuk. Hehe. :)

..cik hana.. said...

lana : hahaha...minum kopi pun ngantok jugak erk? cuba lana minum teh halia la pulak,confirm tak ngantok bila teringat bau dia...kehkeh


psst...bawah mata dah lebam tu yg nora danish kena pakai spek tu bila bergambar..hahaha


cik na : iyer sayang...try la...sebab mak hana minum dia pun jadi x ngantok siang2..

lady : hahaha..hana jadi promoter tak bergaji...sedisss...haha

aeh : betul2...hana sokong 100% :)


tirah : yer dear! hana pun rindu kamu...of course hana sihat dan semakin sihat hana skrg :)

badrina : hahaha...boleh je dear...jangan risau...akak sejak darjah 6 dah minum kopi taw :)

pykaa : yer ke dear? so camane rasanya?mesti sedap kan ...betul x?hehehe


eein : hahaha...ni mesti kopi dah imun dah ni...kalau tak nak bagi ngantok eein buat camane erk? hehe

Nurul Huda said...

Patutlah tak dapat tidur . Bedal perl tadi 😑

gadiz screm said...

Badan selalu lesu..try mnum kopi tu amik kau smpai pkul 1 pagi mata xleh lelap..pkul 4 pagi nk bangun keje.. Tp kopi pearl tu mmg bagus..bertenaga je..bdn pun rse ringan..